EINDHOVEN – De Rovaniemi 150 is misschien wel de meest extreme mountainbiketocht in Europa. De deelnemers worden tijdens deze wedstrijd blootgesteld aan erg heftige omstandigheden qua weer en parcours.  De Belgische ultra-mountainbiker Elias van Hoeydonck deed een tijd terug mee aan deze wedstrijd (lees en bekijk hier zijn indrukwekkende verhaal). Binnenkort staat ook Eindhovenaar Gerard de Bruijn (50) aan de start van de race, meldt Omroep Brabant.

De Bruijn hoopt hoge ogen te gooien in de sneeuwwedstrijd. Daarbij hoopt hij op slechte weersomstandigheden.  “Dan heb ik een voordeel ten opzichte van andere deelnemers. Mijn fatbike heeft zulke grote banden dat het eigenlijk niet uitmaakt of ik op asfalt rijd of in de sneeuw. Voor beide soorten ondergrond moet ik ongeveer evenveel kracht zetten,” zegt hij tegen Omroep Brabant.

rovaniemi
Beelden van de Rovaniemi 150. Foto via Elias van Hoeydonck

Lees hier het volledige interview met De Bruijn.