ROGGEL – De races van de Fietssportief.nl Cup zijn dit seizoen vaak erg spannend, met regelmatig renners die binnen een paar tellen van elkaar over de finish komen. Zo niet de veertiende wedstrijd in de winterserie, afgelopen zondag in het Limburgse Roggel. Daar was voormalig Olympiër Bas Peters met afstand de beste. De 37-jarige mountainbiker uit Heythuysen  reed nummer twee Edwin Arts (Overloon) op bijna een minuut achterstand en boekte daarmee zijn tweede zege in dit Fietssportief.nl Cup van dit seizoen. Peters was begin oktober ook de beste in de allereerste race van het seizoen.

Achter Peters en Arts eindigde Leon Crienen als derde. De Baarlonaar lijkt daardoor vrijwel zeker van de eindzege in het algemene klassement. Nummer twee Fabio Porco uit het Belgische Genk kan theoretisch nog op gelijke hoogte komen met Crienen, maar moet dan in de laatste wedstrijd in Overloon (komende zondag) winnen, en dan mag Crienen geen punten pakken.

peeters
Het podium bij de mannen: Arts, Peters, en Crienen (vlnr). Foto: Theo Gelissen.

In de categorie 40+ was het wel spannend. Daar ging de zege naar de Duitser Günther Reitz. Hij bleef de Belg Stephan Lotz een paar tellen voor. Peter Meerburg uit Valkenburg eiste de derde podiumplaats voor zich op. Bij de veertigplussers lijkt Harrie Peeters – hij scoorde in Roggel geen punten – bijna zeker van de eindzege. Hij kan alleen nog gepasseerd worden door Reitz.

De beste vrouw in Roggel was Senna Feron (Schimmert), die de Belgische Suzanne Verhoeven en Milou Meeuse (Sittard) naar plek twee en drie verwees. Meeuse is wel zeker van de zege in het eindklassement.

feronmeeuse
Het podium bij de vrouwen: Verhoeven, Feron en Meeuse (vlnr). Foto: Theo Gelissen

Alle uitslagen en klassementen van de Fietssportief.nl Cup in Roggel zijn hier te vinden.