GORINCHEM – Natuurlijk, hij is hartstikke blij met de zege die hij zaterdag boekte in Gorinchem. Maar Dennis Ebert denkt bij het terugkijken op de zevende wedstrijd in de Jan van Arckel Wintercompetitie toch vooral aan het goede gevoel dat hij tijdens de race had. “Het ging zo ontzettend lekker. Dat was lang geleden. Zo’n gevoel dat je na elke bocht lekker vol kunt aanzetten. Ik ben de laatste tijd weer meer gaan trainen. Het is prettig om te merken dat die inspanningen effect hebben”, vertelt de 26-jarige mountainbiker van Merida-Bassa.

Dat het lekker ging bij Ebert, is een understatement. Hij zette op het korte, maar bijzondere rondje nabij de oude vestingstad op vijf renners na iedereen op een rondje. “Dat maak je niet vaak mee”, blikt de coureur uit Nieuwendijk verder terug. “Ik ging samen met mijn teamgenoot Peter Branderhorst al vroeg in de race in de aanval. We waren met zijn tweeën weg. Toen ik zag dat de concurrentie terugkwam, ben ik mijn eigen tempo gaan rijden.”

En dat was dus ruim voldoende voor de overwinning. “Winnen blijft leuk”, geeft hij toe. “Ook als het een regionale wedstrijd is. Het was ook een echt leuk rondje. Veel dijkje op en dijkje af, zoals vaak in de wintercompetitie. Maar er zat ook een zandstrook in, langs de Waal. Die lag elke ronde anders, door het voorbijvaren van schepen. Als je daar wilde passeren, moest je echt door het losse zand. Dat was lastig.”

d70_1613
Ebert rijdt op de lastige zandstrook langs de Waal weg bij Branderhorst. Foto: JvA.

Achter Ebert eindigde Sandor Mol (Chaam) en Fabio Jakobsen (Heukelum) als tweede en derde. Klassementsleider Peter Branderhorst eindigde als vierde. De mountainbiker van Merida-Bassa is daarmee hard op weg de eindzege in de Jan van Arckel Wintercompetitie binnen te halen. Zijn voorsprong op nummer twee Bert Pesselse is groot.

In de B-categorie (117 deelnemers) ging de zege zaterdag naar Niels Bongers uit Giessenburg. Hij bleef Martin Timmer (Hoornaar) en Jeroen Nouwens (Schijndel) voor.  Bij de vrouwen was Marlo Koevoet voor de derde keer (bij vier deelnames) de sterkste. De Wijchense finishte voor Larissa Mesker (Hoornaar) en Wilma Korevaar (Groot-Ammers).

Alle uitslagen van de Jan van Arckel Wintercompetitie-wedstrijd in Gorinchem zijn hier te bekijken.