ZEVENHUIZEN – Eén keer zegevieren per twee wedstrijden. Dan doe je het niet verkeerd en ben je de verdiende eindwinnaar. Jurrien Pelsinger won afgelopen zondag in Zevenhuizen voor de vierde keer een wedstrijd in de ICW-Noord. De 18-jarige mountainbiker uit het Drentse Zuidwolde verzekerde zich daarmee ook van de winst in het algemene klassement van de Noordelijke winterserie. Na acht van in totaal negen wedstrijden is Pelsinger (570 punten) niet meer in te halen door nummer twee Miente Steensma (335 punten).

jurrienpelsingerjohnveenstra
Pelsinger op weg naar de zege in Zevenhuizen. Foto: John Veenstra

Pelsinger won in het Groningse Zevenhuizen voor Jeroen Turkstra (Beilen) en Benito Pekel (Schoonoord). Bij de vrouwen was de zege voor Janieke Kalsbeek.

Alle uitslagen en klassementen van de ICW-Noord zijn hier te bekijken. De wedstrijdserie eindigt op zondag 5 januari met een wedstrijd in Borgerswold – Veendam.