ENKHUIZEN – Hij won zondag de laatste wedstrijd in Enkhuizen. Dat was voor Ramses Bekkenk, ook omdat in de laatste race de punten werden verdubbeld, meer dan voldoende om de eindzege van de Rabo Top Noord-Holland voor zich op te eisen. De marathonbiker van Team Koga bereikte door zijn winst een totaal van 680 punten in zeven wedstrijden, waarvan hij er zes reed. Hij werd vier keer eerste, een keer tweede en een keer derde.

Bekkenk reed in Enkhuizen lange tijd samen met Sjors Dekkers uit Andijk. Pas in de slotfase reed hij bij zijn concurrent weg. Achter Bekkenk en Dekkers eindigde Tim Lemmers als derde. Wielerprof Jetse Bol van Belkin werd, op zijn crossfiets, vierde.

rabo_enkhuizen-29-wimlemmers
Bekkenk op weg naar de zege in Enkhuizen. Foto Wim Lemmers.

“Dit zijn mooie wedstrijden om scherp te blijven richting de strandrace Egmond”, sprak de in Schoorl woonachtige winnaar, die zijn pijlen deze winter richt op de Lotto KNWU Strandraces.¬†Achter Bekkenk eindigde Kees van Wonderen uit Tuitjenhorn met 544 punten op de tweede plaats in het eindklassement. Derde in de eindrangschikking werd Mike Tesselaar uit Heerhugowaard (521 punten).

Bij de vrouwen ging de zege in Enkhuizen naar Tessa Neefjes uit Wervershoof, die Pernilla van Rozelaar (Medemblik) en Annemarie Kranenburg (Schagen) voorbleef. De laatste won, zonder een keer te zegevieren, het eindklassement.

In de funklasse was Erik Paters uit Heerhugowaard de beste, voor Jacco Hooiveld (Andijk) en Bas van Oostrom (Castricum). Paters pakte door zijn winst ook de zege in het eindklassement van deze klasse. Hij bleef met 654 punten Van Oostrom (629 punten) nipt voor.

Alle uitslagen en eindstanden van de Rabo Top Noord-Holland zijn hier te bekijken. Een mooie fotoserie van het evenement is hier te bekijken.