HOORNAAR – In de vorige wedstrijd van de Jan van Arckel Wintercompetitie in Nieuwpoort werd Dennis Ebert uit koers gehaald, omdat hij bij de start de bovenkant van een dijk had genomen, terwijl dat officieel niet tot het parcours behoorde. Afgelopen zaterdag in Hoornaar nam de 25-jarige mountainbiker van Merida-Bassa op een mooie en sportieve manier revanche: hij won de vijfde wedstrijd van de xc-serie.

Ebert vocht in het eerste deel van de wedstrijd in Hoornaar een verbeten strijd uit met Erik van Gelder, totdat de laatstgenoemde te kampen kreeg met een loszittende zadelpen. Marcel Lommers, teamgenoot van winnaar Ebert, passeerde Van Gelder op zijn crossfiets en werd tweede. Van Gelder stelde wel,ondanks een valpartij, zijn derde plek veilig. Hij finishte voor klassementsleider Peter Branderhorst (ook al van Merida-Bassa), die een mindere dag had.

d70_9837
Ebert ziet af op het parcours in Hoornaar. Het levert hem de zege op. Foto: JvA Wintercompetitie

Ook bij was het Merida-Bassa dat de klok sloeg. Natasja Nieuwenhuizen werd eerste, voor haar teamgenote Marquerite de Neve. Larissa Mesker greep, in een veld van negen mountainbikesters, de derde podiumplek. In de B-categorie, met opnieuw meer dan honderd deelnemers aan de start, was de zege voor Ron Timmer, die Lennart van Houwelingen en klassementsleider Barry Mostert voorbleef.

Hier is meer te lezen over de wedstrijd in Hoornaar. De uitslagen zijn op deze website te bekijken.