NIEUWEGEIN –  Hij is nog steeds leider in de Lotto KNWU Strandraces –  dat was ook al bekend – maar het verschil met zijn grootste concurrent Stefan Vreugdenhil wordt steeds kleiner. Na de Sram Beachrace in Noordwijk, de derde race in de nieuwe wedstrijdserie, is de voorsprong van Robbert de Nijs op zijn eerste achtervolger nog maar één punt: 2991 om 2990 punten.  De derde plek is nog steeds in handen van Ronan van Zandbeek. Hij heeft 2976 punten.

lotto2De Nijs eindigde in de Sram Beachrace slechts als 21e, Vreugdenhil werd 3e. De verschillen in tijd waren echter klein. Ramses Bekkenk maakte door zijn winst in Noordwijk wel weer een kleine stap voorwaarts in het klassement dat hij zo graag wil winnen. De mountainbiker van Koga passeerde Sven Broekkaart en staat met 2952 punten op de vierde plaats.

Bij de vrouwen-licentiehouders heeft specialiste Alieke Hoogenboom inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd. Ze staat met 2991 punten bijna 100 punten voor nummer twee Pauliena Rooijakkers. Bij de vrouwen zonder wedstrijdlicentie is de leiding na Noordwijk in handen van Monique Andriessen (2982 punten).

Bij de mannen  zonder wedstrijdlicentie staat Berry Hollander comfortabel aan kop. Hij verzamelde in drie wedstrijden 2954 punten en staat inmiddels al 123 punten voor op nummer twee Elwin van der Niet (2831). Derde is Pascal Noort (2830).

Alle bijgewerkte klassementen van de Lotto KNWU Strandraces zijn hier te bekijken.