APELDOORN – Op de UCI-kalender stond het evenement gepland in het weekend van 25 mei. Toen was er op de eerste KNWU-kalender ineens helemaal geen datum meer. Na afgelopen weekend stond de MPL Stappenbelt MTB Trophy op diezelfde KNWU-kalender onder voorbehoud gepland op 21 en 22 juni 2014. Navraag bij de organisatie heeft geleerd dat het vrijwel zeker is dat de Apeldoornse Topcompetitiewedstrijd (UCI C2) in het laatstgenoemde weekend georganiseerd wordt. “We wachten alleen nog op goedkeuring van de UCI, maar daarin verwachten we geen problemen”, laat de organisatie aan Bikesight.nl weten.

Het weekend van 25 mei viel af voor de organisatie van de Apeldoornse mountainbikeclub Bar End, nadat de UCI er voor koos om in dat weekend de World Cup in het Tsjechische Nove Mesto te houden. Na overleg met de KNWU werd gekozen voor het weekend van 21 en 22 juni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Technische passage in de MPL Stappenbelt MTB Trophy van 2013. Foto Sikke MTB Foto’s.

Voor wie het nog niet doorhad: het evenement heeft ook een kleine naamsverandering ondergaan. Was het bij de editie van dit jaar nog Stabbenbelt Rabobank MTB Trophy, in 2014 heet de wedstrijd MPL Stappenbelt MTB Trophy.