WIERDEN – Annefleur Kalvenhaar rijdt met ingang van 1 januari 2014 voor een nieuw team. Het 19-jarige talent uit Wierden verruilt haar huidige team Giant voor het Duitse Focus XC Team.  Kalvenhaar, die uitblinkt in zowel het veldrijden (Europees kampioene onder 23) en het mountainbiken (tweede op het NK-elite), is erg blij met haar nieuwe team. Dat laat ze op haar eigen website weten. “Voor zowel het veldrijden als het mountainbiken is dit een erg professioneel team, met heel goede renners en rensters waarvan ik veel kan leren”, laat ze weten.

Ze kijkt uit naar haar overstap. “Ik verwacht dat ik met hen ook weer een mooie tijd tegemoet ga en dat ik weer stappen kan gaan zetten in beide disciplines. Ik kijk dan ook met erg veel zin en vertrouwen uit naar deze nieuwe uitdaging bij een prachtig team.”

0707_NKMTB_Podiumvrouwen_RES
Kalvenhaar (links) op het podium bij het NK-elite, afgelopen juli in Groesbeek. Foto: Bikesight.nl

Kalvenhaar reed drie jaar voor het Giant Dealerteam. “Het is altijd lastig om iets achter te laten waar het fijn was,” zegt ze op haar site. “Als eerstejaars juniore kwam ik bij het Giant dealerteam te rijden, met Fietscity Brama als dealer. Mede dankzij hun ondersteuning heb ik de afgelopen drie jaar flinke stappen kunnen maken. Ik heb bij het Giant dealerteam een prachtige tijd gehad en veel mogelijkheden gekregen om mij te ontwikkelen. Wat ik daarbij ook enorm heb gewaardeerd is alles wat Jan Weevers, als oprichter van de dealerteams, mij heeft geleerd. En niet te vergeten de fantastische trainingskampen onder leiding van Monique Zeldenrust.”