NIEUWEGEIN – De KNWU heeft de nieuwe klassementen van de Lotto KNWU Strandraces gepubliceerd. Daarin is de uitslag van de Rabo Beach Challenge verwerkt. De Scheveningse strandrace was de tweede wedstrijd in de serie die dit seizoen voor het eerst wordt georganiseerd.

lotto2De leiding in het klassement bij de mannen-licentiehouders is in handen van Robbert de Nijs, met 1996 punten. Dat maakte de Nederlandse wielerbond eerder deze week al bekend, nadat Bikesight.nl constateerde dat de jury van de Beach Challenge de leiderstrui van de KNWU-strandraces onterecht aan Stefan Vreugdenhil had uitgereikt. Vreugdenhil staat wel tweede in het klassement, op vijf punten achterstand van De Nijs. Derde is Ronan van Zandbeek (1980 punten).

Strandrace-icoon Ramses Bekkenk heeft inmiddels een plek in de top tien bemachtigd. Na zijn lekke band in Hoek van Holland-Den Helder, de eerste race in de serie, klom hij dankzij zijn zevende plek in Scheveningen op naar de vijfde plek in het klassement, met 1952 punten. Ook Tibor Zwaan, verrassend zesde afgelopen zaterdag, stormde de top tien binnen. Hij staat zevende.

Bij de vrouwen is de leiding nog steeds in handen van Pauliena Rooijakkers. De renster uit Heusden leidt voor Mascha Pijnenborg en Harriet Koorn.

In het klassement van KNWU-basisleden nam bij de mannen Berry Hollander de eerste plek over van Henri Kes, die vanwege een lekke band in Scheveningen de finish niet haalde. Hollander wordt gevolgd door Pascal Noort en Elwin van der Niet. Bij de vrouwen staat na twee races Olga van der Velden bovenaan.

Bekijk de volledige klassementen hier.