SOEST – Eén ding is zeker: als liefhebber van cross-countrywedstrijdjes hoef je je ‘s winters niet te vervelen. Het aantal competities dat in de donkere dagen van het jaar georganiseerd wordt is gigantisch. Na onder andere de Rabo Top Noord-Holland, de Fietssportief.nl Cup en de TMZ Wintercompetitie start komende zondag ook nog de Veluwse Wintercompetitie. Die serie is een initiatief van zes mountainbike/wielerclubs in het midden van Nederland: Last Gear (Eerbeek), WV Noord-Veluwe, MBC-Midden (Soest), Bar-end (Apeldoorn) , WV Ede en  MTB Tour de Force (Barneveld).

veluwsewcElke club draagt de zorg voor een wedstrijd, waarbij WV Ede en Tour de Force samenwerken. De competitie begint zondag in Loenen, een race die door Last Gear wordt georganiseerd. Daarna zijn er nog wedstrijden in Soest (15 december), Harderwijk (4  januari), Apeldoorn (26 januari) en op een nog onbekende locatie (8 februari).

Senioren-mannen (in het bezit van minimaal KNWU-basislicentie) kunnen starten in drie verschillende categorie: 15-34 jaar, 34-50 jaar en 50 jaar en ouder. Voor vrouwen is er één categorie (15+). Daarnaast zijn er nog wedstrijden in verschillende jeugdcategorieën.

Meer info is te lezen op de Facebook-pagina van de competitie.  Deelnemen kost maar 2,- euro per wedstrijd, en 8,- euro voor alle vijf de races.