VARSSEVELD – Bij het winnen van een wereldtitel hoort een groot feest. Dat vindt ook Joost Wichman. En onze wereldkampioen fourcross pakt het meteen héél goed aan. Hij organiseert op zaterdag 23 november de Thirty7even Bike Battle in discotheek Radstake in het Gelderse Varsseveld. Op deze ‘Official Joost Wichman World Champion Party’ zullen bikers uit verschillende disciplines het tegen elkaar opnemen op een zogenaamde pumptrack.

UCI 4x Mountain Bike World Championships
Joost Wichman

Bijzonder? Jazeker, want de pumptrack ligt ín de discotheek, waar op dat moment – net als op een gemiddelde zaterdagavond – waarschijnlijk zo’n 2000 mensen aan het feesten zijn. In het midden van de track van ICYCLE (40 meter lang) staan een DJ en een drummer.

Maar dat is nog niet alles: het deelnemersveld maakt de ‘Bike Battle’ misschien nog wel interessanter. Bikers uit maar liefst acht verschillende bike-disciplines nemen het tegen elkaar op. En dat zijn niet de minste, met onder andere oud-wereldkampioen XCO Ralph Näf, BMX-topper Jelle van Gorkom en Michiel van der Heijden, topmountainbiker én veldrijder.  De lijst van deelnemers di eal hebben toegezegd:

 • Ralph Näf – XC – former World Champion
 • Thomas Slavik – 4X – World ranking no1
 • Guido Tschug – Freeride legend
 • Jelle van Gorkom – BMX – World ranking no2
 • Petrik Brückner – Enduro – Germany’s fastest
 • Johannes Fischbach – DH – National Champion
 • Benedikt Last – 4X – National Champion
 • Joost Wichman – 4X – World Champion
 • Michiel van der Heiden – Cyclecross – former World Champion
 • Rick Koekoek – Bike trial – World ranking no3
 • Desmond Tessemaker – BMX freestyle
 •  Michal Marosi – Freeride legend
 • Twan van Gendt – BMX – Winner Red Bull R.evolution
 • Jurg Meijer – Party legend

Per race zullen er twee rijders tegelijkertijd op de baan zijn. “De rijder, die de andere rijder als eerste achterhaald heeft, gaat door naar de volgende ronde. Het wedstrijdformaat is een knock-out systeem. Verlies je, dan is het meteen exit en kun je een biertje gaan drinken”, laat Wichman weten.

Tijdens de eerste ronde, de 1/8 finales, zullen rijders uit dezelfde discipline het tegen elkaar opnemen. In deze ronde wordt bepaald welke rijder zijn discipline gaat vertegenwoordigen in de volgende rondes.  In de daaropvolgende rondes zullen de rijders uit de verschillende disciplines het tegen elkaar opnemen. “Aan het einde van de avond weten we welke welke discipline het sterkste is op de pump track en welke rijder zichzelf “The Ultimate Pump Track King” mag noemen”, kijkt de organisator vooruit.

Discotheek De Radstake gaat die avond om 22.00 uur open, om 23.00 uur worden de eerste races verreden. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

 

5658068-0(1)