DEN BOSCH – Joost Wichman is de enige mountainbiker die genomineerd is voor de verkiezing Wielersporter van het Jaar. De inwoner van Lichtenvoorde, die dit jaar in zijn laatste officiële wedstrijd wereldkampioen fourcross werd, maakt samen met wielrenners Bauke Mollema en Pieter Weening, baanrenner Matthijs Büchli en veldrijder Lars van der Haar kans op de Gerrit Schulte Trofee.

wichman
Joost Wichman

Dat Wichman de enige genomineerde in de mountainbikesport is niet hélemaal waar. Marianne Vos, die dit jaar haar rentree maakte in het mtb-circuit, is vanwege haar fantastische prestaties op de weg grote favoriet om de Keetie van Oostenhage Trofee voor beste renster binnen te slepen. Vos heeft concurrentie van Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Laura Smulders en Kirsten Wild.

Bij de talenten werd Michiel van der Heijden – dit jaar toch derde op het WK mountainbiken voor beloftes – helaas niet genomineerd.  Voor de Gerrie Knetemann Trofee komen Dylan van Baarle, Wilco Kelderman, Elis Ligtlee, Mathieu van der Poel en Mike Teunissen in aanmerking.

De winnaars worden op maandag 25 november tijdens het Wielergala in Den Bosch bekendgemaakt. Hopelijk is Wichman dan weer helemaal bijgekomen van zijn eigen WK Pumptrack Party’ in discotheek Radstake.