KAAPSTAD – Met een op de onthulling van de route van Tour de France lijkend persmoment, heeft de organisatie van de Absa Cape Epic vandaag het parcours voor de editie van 2014 bekend gemaakt. De achtdaagse Zuid-Afrikaanse etappewedstrijd, komend jaar verreden van 23 tot en met 30 maart, is dit jaar 718 kilometer lang. Daarbij moeten de deelnemers 14850 hoogtemeters overwinnen.

Vijf  plaatsen vormen de basis van de route: het Meerendal Wine Estate (locatie van de proloog), Robertson (etappe 1 en 2), Greyton (etappe 3 en 4), Elgin (etappe 5 en 6) en Lourensford Wine Estate (etappe 7).

 

absacapepic

“We willen deelnemers vanuit heel de wereld een geweldige ervaring aanbieden”, vertelt race-oprichter en -directeur Kevin Vermaak. “Daarbij willen we het beste van ons mooie land laten zien, via verschillende routes, met technische uitdagingen en mooie en wijde uitzichten.”

Langste etappe is etappe 3, van Robertson naar Greyton over 134 kilometer en 1800 hoogtemeters. De koninginne-etappe van dit jaar is etappe 5, van Greyton naar Elgin. In die etappe van 110 kilometer lang moeten de deelnemers liefst 2900 hoogtemeters overwinnen.

Het volledige etappeschema:

  • Prologue: Meerendal Wine Estate (23km/700hm)
  • Stage 1: Robertson – Robertson (108km/2450hm)
  • Stage 2: Robertson – Robertson (101km/1550hm)
  • Stage 3: Robertson  – Greyton (134km/1800hm)
  • Stage 4 : Greyton –  Greyton (88km/1850hm)
  • Stage 5: Greyton –  Elgin (110km/2900hm)
  • Stage 6: Elgin –  Elgin (85km /1800hm)
  • Stage 7: Elgin –  Lourensford Wine Estate (69km/ 1800hm)

Bikesight heeft nog geen deelnemerslijsten kunnen vinden. Wel is bij ons bekend dat Laura Turpijn net als vorig jaar weer meedoet, opnieuw met de Belgische Sara Mertens. Lees het verhaal over het tot stand komen van haar deelname hier.

Maar goed, beelden zeggen natuurlijk veel meer dan de woorden hierboven. Check de schitterende promofilm over de route (daar kan de Tour de France een puntje aan zuigen):


Meer over de Cape Epic:  http://www.cape-epic.com/