NIEUWEGEIN – Het is alweer een paar dagen geleden, maar voor wie het gemist heeft: de KNWU heeft afgelopen vrijdag de eerste klassementen van de Lotto KNWU Strandraces gepubliceerd. Vanzelfsprekend staat Robbert de Nijs de winnaar van de eerste race van de wedstrijdserie (Hoek van Holland-Den Helder) bovenaan bij de licentiehouders.

Bij de vrouwen werd Hoek van Holland – Den Helder gewonnen door Alieke Hoogenboom. Zij is echter geen KNWU-lid. Het klassement bij de vrouwen wordt daarom geleid door de nummer twee, Pauliena Rooijakkers.

lotto2De Nijs en Rooijakkers hebben allebei 1000 punten, de overige licentiehouders hebben daar – afhankelijk van hun gereden tijd – een percentage van. Bij de mannen heeft nummer twee Bram Rood 999 punten en nummer drie Stefan Vreugdenhil 993 punten. Rooijakkers wordt gevolgd door Harriet Koorn (963 punten) en Mascha Pijnenborg (958).

Bij de deelnemers met een alleen een KNWU-basislicentie staat Volendammer Henri Kes bovenaan (1000 punten), gevolgd door Elwin van der Niet (976) en Jos van Dorp (971).  Het klassement bij de basisleden-vrouwen wordt aangevoerd door Olga van der Velden uit Heiloo (1000), voor Mirjam de Bruin (982) en Dagmar Krijnen (946).

De volledige ranglijsten zijn te bekijken op de website van de KNWU.