MIDDELAAR – Niet dat hij een gebrek had aan moraal. Integendeel. Maar Kjell van den Boogert heeft nu nóg meer zin in het komende mountainbikeseizoen. De 18-jarige mountainbiker uit Middelaar maakte zondag bekend over te stappen van Cube-Nutswerk naar MPL-Specialized. “Ik ben er echt heel erg blij mee”, sprak de VWO-scholier maandag tevreden.

vandenboogert
Van den Boogert in actie in het shirt van Cube-Nutswerk.

Van den Boogert reed drie jaar voor Cube-Nutswerk. “Ik heb het echt super naar mijn zin gehad, maar het is een team dat zich vooral  richt op het nationale circuit, terwijl ik me wat meer richt op het buitenland, op wereldbekers bijvoorbeeld. We groeiden op die manier wat uit elkaar.”

Zo kwam Van den Boogert bij MPL-Specialized uit. Zijn nieuwe team voelt voor de nummer 13 van het WK junioren als een mooie stap vooruit. “Ik krijg bij MPL een meer professionelere begeleiding en erg goed materiaal. En waar ik ook heel erg naar uitkijk is de samenwerking met mijn nieuwe teamgenoten (Jeroen van Eck, Frank Beemer en Robbert de Nijs, red.). Ik hoop van die jongens veel te leren.”

Van den Boogert kijkt tevreden op zijn laatste jaar als junior terug. “Op het NK verliep het niet zoals gewenst, maar het WK was voor mij een hoogtepunt. Net als de negende plek in de wereldbeker in Albstadt.”

Dit seizoen rijdt hij geen mountainbikewedstrijden meer. “Maar ik rij wel nog een aantal schaatsmarathons. De meeste banen zijn overdekt, een makkelijke manier om de winter door te komen”.

Na die schaatswedstrijden volgt voor Van den Boogert de overstap naar de beloftes. Hij kijkt er naar uit, maar legt zichzelf nog geen druk op. “Ik ga eerst eens kijken hoe ik me staande hou in dat veld.”

kjellvandenboogert
Van den Boogert op weg naar zijn 13e plek op het WK in Pietermaritzburg. Foto: Darren Goddard.