OUDTSHOORN – Het is drie Nederlandse teams gelukt een podiumplek te bemachtigen in de Bridge Cape Pioneer Trek. Cube Nutswerk won de Zuid-Afrikaanse etappewedstrijd bij zowel de Veteranen (Micha de Vries en Rick van den Hanenberg) als de Mix-open (gastrijders Marco Minnaard en Birgit Lavrijsen). Bij de amateurs eindigde Team Kivada Schorriemorrie (Ninko Doornbos en Coen Hoogervorst) als derde.

Het Nederlandse duo dat de proloog en zes etappes (totaal 542 kilometer) echter het snelste aflegde was het Elite-open team van Cube Nutswerk, bestaande uit Liwald Doornbos en Mattijs Eversdijk. Zij hadden voor de hele race iets meer dan 23 uur nodig, en werden daarmee knap achtste in het eindklassement. De wedstrijd werd gewonnen door het Zuid-Afrikaanse team RE:CM (Waylon Woolcock en Erik Kleinhans). Zij raffelden de zevendaagse wedstrijd af in 21 uur en 10 minuten.

De laatste etappe (George – Oudtshoorn) leverde winst in hun categorie op voor Minnaard en Lavrijsen (hun vierde zege) en Kivada Schorriemorrie (hun eerste etappezege).

Voor Mirre Stallen en Nard Clabbers (ook voor Cube Nutswerk uitkomend in de Mix-open) verliep de BCPT teleurstellend. Zij veroverden in de proloog de leiderstrui, maar kregen in meerdere etappes te maken met pech. Daardoor waren ze niet in staat om de etappewedstrijd te finishen.

De volledige uitslag van de BCPT is hier te bekijken. Meer lezen over de prestaties van de Nederlanders kun je op deze website (wel in het Brabants).

bcpt3
Minnaard en Lavrijsen (centraal) op het podium. Foto: Oakpics.com
bcp2
Aan de rechterkant: Doornbos en Hoogervorst, derde bij de amateurs. Foto: Oakpics.com
bcpt1
De Vries (voorop) en Van den Hanenberg (derde) tijdens de nat verlopen laatste etappe. Foto: Oakpics.com