APELDOORN – MPL-Specialized heeft het team voor 2014 compleet. De Apeldoornse mountainbikeformatie maakte vandaag bekend dat Robbert de Nijs en Kjell van den Boogert volgend seizoen de kleuren van de ploeg vertegenwoordigen. Jeroen van Eck en Frank Beemer blijven beiden bij het team.

De Nijs (20) kwam dit seizoen uit voor het Feenstra-Felt team en werd onlangs Nederlands marathonkampioen bij de beloftes. Daarnaast won hij de NRW-Cup in Grafschaft, een 5-uursrace in Callantsoog en  de Rabo-top in Hoorn. Bij de NRW-Cup in Remscheid en in de Belgian Cup in Beringen eindigde de inwoner van het Noord-Hollandse Warmenhuizen op het podium.

kjellvandenboogert
Van den Boogert in actie op het WK in Pietermaritzburg

Van den Boogert reed het afgelopen jaar voor Cube-Nutswerk. In het shirt van dat team presteerde hij sterk in verschillende wedstrijden op Nederlandse bodem. Op het afgelopen WK XCO in Pietermaritzburg eindigde de 18-jarige mountainbiker uit Middelaar 13e bij de junioren. Van den Boogert is volgend seizoen eerstejaars belofte.

Onlangs maakte Marlo Koevoet bekend niet verder te gaan bij MPL-Specialized. Frank Schotman reed vorig weekend zijn (voorlopig) laatste mountainbikewedstrijd, in de kleuren van het team. Hij stopt met de wedstrijdsport. Downhillers Lars Veenstra en Maarten Muselaers rijden volgend seizoen ook niet meer voor de formatie, maar worden wel nog gesteund door Specialized Concept Store Stappenbelt.

De Nijs op het hoogste treedje van het podium in Hoorn.