EIJSDEN – Hans Becking is zondagmiddag Nederlands kampioen marathon mountainbike geworden. De renner van Superior-Brentjens bleef bij de Bart Brentjens Challenge in het Limburgse Eijsden titelverdediger Ramses Bekkenk en Marco Minnaard voor. Bij de vrouwen was het goud voor Hielke Elferink (Wheeler), voor Mirre Stallen (Cube-Nutswerk) en Anne Terpstra (Superior). In die wedstrijd moest een eindsprint tussen Elferink en Stallen de beslissing brengen, maar vlak voor de finish kreeg Stallen problemen met haar aandrijflijn.

Bij de beloftes was de titel voor Robbert de Nijs van Feenstra, het zilver voor Matthijs Eversdijk (Cube-Nutswerk) en het brons voor vriend van de site Bart Classens.  Rob van der Werf won bij de amateurs, Leander Hamelink bij de Masters 30+. Snelste Masters 40+ was Peerkes-coureur Wil Baselmans.

De BBC werd overigens gewonnen door de Belg Kevin van Hoovels. Kijk voor de beelden op L1: http://www.l1.nl/sport/229672-hoovels-wint-bart-brentjens-challenge

Tot zover deze korte nieuwsupdate, Bikesight was niet in Eijsden aanwezig, is aan het wachten op de volledige uitslag en hard bezig om reacties van verschillende coureurs te verzamelen. Die reacties verschijnen zondagavond, maandag of dinsdag op de website. Hou die dus in de gaten.

elferink
Elferink passeert als eerste de streep in Eijsden.