OLDENZAAL – Eerder op Bikesight gaf hij al aan dat zolang Michiel van der Heijden en/of Rudi van Houts meedoet, een Nederlandse titel er voor hem niet inzit. Toch bemachtigde Frank Beemer afgelopen zondag een mooie Oranje kampioenstrui. De mountainbiker van MPL-Specialized – die deze maandag 26 jaar is geworden –  won in Oldenzaal het Open Twents Kampioenschap mountainbike. Hij bleef in de wedstrijd Jorn van Veen en Tom Hoekman, beiden lid van de organiserende vereniging het Twentse Ros, ruim voor.

Jeffrey Kruidbos, Van Veen en Hoekman (alle drie van Mountainbiketeam Zwiep) hadden een pikstart. Nadat Kruidbos – what’s in a name – zijn kruit al vroeg verschoten had en ook vanwege wat materiaal problemen moest lossen, was het voor Van Veen en Hoekman wachten op favoriet Beemer. Die sloot na 2,5 ronde aan en liet de beide amateurrenners meteen  achter zich.

De twee thuiscoureurs werkten achter de ontketenden Beemer goed samen, zodat de achtervolgende renners (daaronder onder andere Maarten Janssen, Gijs Derksen, Maarten Nijland en Olaf Noorbergen) niet terug konden komen.  Beemer reed onbedreigd naar de zege, achter Van Veen en Hoekman was na 75 minuten mountainbiken de vierde plek voor Nijland en de vijfde voor Janssen.

frankbeemeroldenzaal
Beemer in zijn oranje trui. Links Hoekman, rechts Van Veen. Foto: Het Twentse Ros.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lyan Rensen, die kon profiteren van materiaalpech van nummer twee Kim Hoekman (wiens zadel tijdens de wedstrijd naar achteren klapte). Er was in Oldenzaal ook nog een wedstrijd voor niet-licentiehouders. Die werd gewonnen door plaatselijk favoriet Koen Verheijen. RTV Oost maakte van die wedstrijd een leuke reportage, die ook ging over het Twentse Ros. De wedstrijden waren voor die club namelijk ook de clubkampioenschappen.

Op zaterdag werden er in Oldenzaal verschillende jeugdwedstrijden verreden, en ook het kampioenschap van de Technische Unie. Daarbij stonden maar liefst 150 coureurs aan de start.