NUENEN – Na bijna 24 uur koersen was het verschil slechts een paar minuten. Drie teams maakten afgelopen weekend van de derde editie van de Gulbergen24 een heel erg spannende. Het waren uiteindelijk de mountainbikers van Fijnfietsen.nl (het team van onder andere Rudi van Houts) die er met de eerste prijs vandoor gingen.

Ze hadden minder dan vijf minuten voorsprong op nummer twee, CycleTrend Raceteam (het team van Bas Peters, Mike Mulkens en consorten). Het team van ATBBikers (bestaande uit Joost Kooi, Joost Nuyens, Joost Hagendoorn, Jasper Lub en Gijs en Joep Dohmen) werd krap vijf minuten daarachter derde.

Gedurende de race wisselden de drie kanshebbers op de zege de hele tijd van positie.  Alle drie lagen ze zowel eerste, tweede als derde. In de laatste vier uur van de race nam Fijnfietsen.nl echter iets meer afstand van de andere twee, tussen Cycletrend en ATBBikers bleef het tot het einde spannend.

gulbergen24joost
De teams van Cycletrend (Eric van de Sande, Bas Peters, Mike Mulkens, Waldo van Hemert, Paul Hovers, Roel van Stiphout), Fijnfietsen.nl (Rudi van Houts, Hans van Houts, Danny Hoedemaekers, Roland Keeris, Roland van de Moosdijk, Michiel Stubbe) en ATBBikers (Joost Nuyens, Gijs Dohmen, Joep Dohmen, Jasper Lub, Joost Kooi, Joost Hagendoorn) op het podium van de Gulbergen24.

In die race naar de winst stuwden de drie ploegen zich overigens naar een erg hoog aantal kilometers: 616,5. Zowel Fijnfietsen.nl, Cycletrend als ATBBikers voltooide tachtig rondes, met daarin elke keer de beklimming naar de Gulberg, het hoogste punt van Brabant.

Joost Nuyens van ATBbikers had genoten van de wedstrijd. “Erg leuk om de strijd aan te gaan met toppers als Rudi, Bas en Mike. Er werd erg hard gereden, met name door die drie gasten natuurlijk. Maar het gaat bij zo’n wedstrijd om het gemiddelde over heel de wedstrijd,” sprak hij na een nacht waarin de mountainbiker naar eigen zeggen ‘heerlijk’ had geslapen.

Tot tachtig rondes kwam Jos Engelen niet. De Eindhovenaar deed dan ook mee aan de solowedstrijd. Engelen voltooide in zijn eentje echter wel een indrukwekkend aantal van 60 rondes, oftewel 462,5 kilometer. Hij bleef daarmee de concurrentie meer dan vier rondes voor. Engelen solliciteert met zijn winst (de derde keer op rij) duidelijk naar de titel beste 24-uurs-coureur van Nederland. Onlangs was hij namelijk ook al de beste in de 24-uurswedstrijd in Assen.

Zaterdag werd er in Gulbergen ook nog een 6-uurswedstrijd verreden. Die werd gewonnen door mountainbike-icoon Bart Brentjens, die de wedstrijd als voorbereiding gebruikte voor de Brasil Ride. Bij de teams was de zege voor het Sforz Racingteam (Mark van Schie, Peter Huntjens en Riny van Deursen).

Alle uitslagen van de Gulbergen24 zijn hier terug te vinden.