EXLOO – Gerben Mos is zondag winnaar geworden van de eerste mountainbike cyclo van Exloo. De renner van VischerHolland bleef in het plaatsje in Drenthe tot zijn eigen verbazing Onno Reijnhout nipt voor. “Normaal is Onno sneller dan ik. Ik had niet verwacht dat ik hem zou kunnen verslaan. “, zei Mos na zijn zege.

De cyclo startte in Exloo, waarna de deelnemers drie keer een ronde van ongeveer vijftien kilometers af moesten leggen. Mos: “Het was dertien kilometer vlak, de laatste twee kilometer bestond uit een lange singletrack en een stuk over het strand. Op de laatste strook van 800 meter had je wind tegen.”

Samen met Reijnhout maakte Mos de koers hard. Na twee rondes kwamen ze alleen te rijden en bouwden ze een voorsprong op van meer dan drie minuten. In de laatste lastige strook reed Mos vervolgens weg bij zijn concurrent.

“Ik ben erg blij met deze overwinning. Het NK marathon over twee weken is mijn laatste wedstrijd. Ik hoop daar goed te presteren”, besloot Mos.

Volgens de mountainbiker wil de mountainbikeclub van Exloo (www.biking-neighbours.nl) van de wedstrijd overigens de opvolger van de Hondsrug Classic in Gieten maken. Die vergelijkbare wedstrijd werd in 2011 voor het laatst georganiseerd.