PIETERMARITZBURG – Het liep dit jaar bij de wereldbekers niet altijd als gehoopt. Daarom is Michiel van der Heijden extra tevreden met de derde plek die hij deze vrijdag op het WK voor beloftes bemachtigde. “Heel mooi dat ik alsnog een medaille weet te pakken”, kijkt de Nederlands elitekampioen op de wedstrijd terug.

vanderheijdenwk2Van der Heijden mocht als eerste opstellen. Dat voordeel benutte hij met een goede start. “Ik voelde me sterk en was goed weg. Toen het smal was er echter een valpartij. Daardoor viel ik wat terug en moest ik een hoop tegenstanders inhalen”.

Dat lukte hem erg goed. Na een ronde lag hij nog zeventiende, daarna klom hij al snel op naar een plek in de top tien. “Gelukkig waren mijn benen daar goed genoeg voor. Ongeveer halverwege kreeg ik het gevoel dat ik het podium nog kon halen”, vertelt Van der Heijden.

Van het gevoel van ‘wat als hij geen oponthoud had gehad’ wil Van der Heijden niks weten. “Zilver had misschien gekund, maar de winnaar was vandaag wel erg sterk. Nee, ik ben erg blij met mijn medaille.”

vanderheijdenwk
Van der Heijden dendert de rockgarden af tijdens het WK. Foto: UCI MTB Worldcup.