PIETERMARITZBURG – Hij heeft er weer een WK-medaille bij. Na zijn gouden plak op het WK-junioren van 2010 en zijn zilveren op het belofte-WK van 2012, pakte Michiel van der Heijden vandaag een knappe bronzen medaille, opnieuw bij de beloftes.   De 21-jarige inwoner van het Brabantse Drunen moest alleen de Italiaan Gerhard Kerschbaumer en de Duitser Julian Schelb voor zich laten.

WK MTB-TRIAL PietermaritzburgVan der Heijden mocht als eerste opstellen, maar kwam na één ronde pas als 17e door. Daarna begon hij – net als Schelb overigens – aan een indrukwekkende opmars. Die leek te stokken net buiten het podium, maar met een sterk eindschot reed de renner van Giant toch nog de top drie binnen.  Daarbij liep hij in de laatste ronde zelfs in op winnaar Kerschbaumer.

Lees hier  de reactie van Van der Heijden. Volledige einduitslag.

vanderheijdenwk2
Het beloftenpodium op het WK in Pietermaritzburg. Foto: Darren Goddard/Cycho Media.