PIETERMARITZBURG – Nee, ze is er absoluut niet tevreden mee. Het is een paar uur na haar 17e plek op het WK in Pietermaritzburg en Anne Terpstra baalt. De belangrijkste koers in het jaar verliep voor Nederlands kampioene niet  zoals ze vooraf in gedachte had. “Ik had vanaf de eerste ronde een vermoeid gevoel en kon er niet doorheen komen”, meldt ze vanuit Zuid-Afrika.

Het is voor de 22-jarige mountainbikester van Superior-Brentjens nog te vroeg om een oorzaak aan te wijzen. “Ik weet echt niet waar het aan ligt. Ik was gewoon niet sterk”, sipt ze.

Er zat voor Terpstra niks anders op dan vanaf het begin haar eigen tempo te rijden. “Maar dat lag gewoon niet hoog”, kijkt ze terug. “Met de benen die ik had was dit alles wat ik eruit kon halen. Het waren alleen niet de benen waar ik op had gehoopt.”