PIETERMARITZBURG – Anne Terpstra is op het WK voor belofte-vrouwen op een 17e plek geëindigd. De 22-jarige renster van Superior-Brentjens moest meer dan 12 minuten toegeven op winnares Jolanda Neff uit Zwitserland, op wie geen maat stond op het technische en zware parcours in Pietermaritzburg.

Anne Terpstra. Foto: Superior Brentjens.

Terpstra was naar het WK afgereisd zonder specifieke doelstelling. “Ik stap er neutraal in. Ik heb er alles aan gedaan wat ik kon doen, dus wat het ook wordt, ik moet er in principe tevreden mee zijn”, liet ze Bikesight voor haar vertrek naar Zuid-Afrika weten.

Terpstra bivakkeerde tijdens het begin van haar race even in de top 15, maar reed vervolgens afwisselend in 16e, 17e of 18e positie.

Het zilver was voor de Franse Pauline Ferrand Prevot, het brons voor de Oekraïense Yana Belomoyna. Ook zij waren niet in staat om Neff lang te volgen, de verschillen waren respectievelijk 2,5 en bijna 4 minuten.

Volledige uitslag hier.