MOOK – Al flink wat mountainbikers hebben ‘m ingevuld, de enquête van het haalbaarheidsonderzoek van het Bikepark Zuid-Oost. Genoeg om mee verder te kunnen. Maar meer is altijd beter, aldus de initiatiefnemers. Wie nog niet mee heeft gedaan aan het onderzoek, kan dat nog tot en met zondag doen. Overigens staan bij de eerste vraag nu, zoals het hoort, álle provincies in het lijstje.

Voor de beeldvorming hieronder wat plaatjes van de plek waar het Bikepark moet komen. De locatie is Natuurpark De Zandberg. Dit terrein was vroeger onderdeel van de Mookerheide. In de vorige eeuw is er echter veertig jaar lang zand en grind gewonnen. Daarna (van 1964 tot 1993) heeft De Zandberg dienst gedaan als vuilstort voor huishoudelijk afval. Dat afval is nu allemaal goed afgedicht, met het methaangas dat zich daardoor vormt wordt door een speciale installatie (onder de grond) elektriciteit gewonnen.

Het beheer van het terrein is nu nog in handen van Nazorg Zuid-Limburg, een partij die – net als de gemeente Mook en Middelaar – positief tegenover het Bikepark staat.

Iets minder dan tien jaar geleden is de Zandberg door de stichting Nazorg getransformeerd tot ‘natuurpark’, dat geheel omheind is en waar je door speciale poortjes niet met je fiets op kan komen.

Wie het met de fiets wil gaan checken: even geduld dus nog!

bikepark
Panoramabeeld van het terrein, vanaf de top (opklik = groot beeld). Foto: bikesight.nl
bikepark2_800x450
Beeld vanaf de onderkant van het park. Rechts de installatie waar elektriciteit mee wordt gewonnen. Foto: bikesight.nl