‘And now I’m the king here in the Valais after my third victory here at the grandraid. Coming as first over the line with a flat tire!’ Was getekend, Urs Huber. De Zwitserse marathontopper won zaterdag de mythische Grand Raid in het Zwitserse Grimentz, door na een zeer spannende wedstrijd af te rekenen met Christoph Sauser en Alban Lakata.

Huber doet op zijn eigen website uitgebreid, herstel, zeer uitgebreid verslag van zijn overwinning. Het is helaas in het Duits. Vertaald met behulp van Google Translate is het verhaal het lezen ook meer dan waard, overigens. Wie daar geen zin in heeft kan overigens gewoon de schitterende plaatjes bekijken.

Lakata en Sauser vochten een paar weken eerder ook een gevecht uit in de (eveneens mythische) Leadville 100 in de Verenigde Staten. Sauser schreef daar op zijn eigen website dit over. Als je naar beneden scrolt lees je meer leuke verhalen, als je over een paar dagen op dezelfde website terugkeert lees je waarschijnlijk alles over Sausers laatste kilometers tijdens de Grand Raid. Als de Zwitser zin heeft dat op te schrijven…

Nog even terug naar de Ironbike Italy, bekend van eerdere blogs. Engelsman Mathew Page (topper in het 24u-racen) schreef over alle etappes een blog. Daar is ook de Ier Michael McCutcheon mee bezig.

Grote held van de Ironbike was de Belg Elias van Hoeydonck, die tijdens de derde loodzware derde etappe (veel loopstukken)  zich verwondde, boven op de berg onverdoofd liet hechten en vervolgens de Ironbike gewoon volbracht. Hier wat beelden van de bewuste etappe 3 (op exact 50 seconden zie je Elias in een flits zitten tijdens het hechten):


Van Hoeydonck is bekend van wat gekke mountainbiketochtjes, het fotoverhaal van deze barre Winterse tocht moet je echt bekijken. Net als de rest van zijn fotoalbums overigens.

Veel leesplezier!

Tips voor leuke online verhalen zijn altijd welkom (links mogen in de reacties onder aan dit bericht)