De laatste jaren is de Streetrace in Goirle uitgegroeid tot een begrip in Nederland, op tweede Pinksterdag. Omlijst door festiviteiten en optredens worden in het Brabantse plaatsje diverse streetraces verreden, waaronder het officiële Nederlandse kampioenschap. Maandag gingen de titels daar naar Erik Groen en Puck Pieterse.

Groen haalde het na een spannende strijd met Mick van Dijke, zijn teamgenoot bij Stappenbelt-Specialized. Groen besliste de race uiteindelijk in een eindsprint in zijn voordeel. Micki van Empel werd op een krappe minuut achterstand derde, nog net voor Lehvi Braam en Kyle Agterberg.

Bij de vrouwen kwam de jonge Pieterse solo over de meet, 45 seconden voor Aniek van Alphen. Die bleef in de strijd voor plek twee Lotte Koopmans een paar seconden voor. Didi de Vries en Annemoon van Dienst eindigden – al sprintend – als vierde en vijfde.

Alle uitslagen NK Streetrace Goirle