Het al zo mooie startveld van de BeMC heeft nog een flinke upgrade gekregen. Wat heet: Mathieu van der Poel heeft zich op het laatste moment nog ingeschreven voor de zware vierdaagse (UCI.S1) in de Belgische Ardennen, als voorbereiding op de naderende wereldbekers. Dat melden onze collega’s van Vojo Magazine.

Dat Van der Poel zich op het nippertje heeft ingeschreven blijkt ook uit de startlijst van de proloog, die donderdag wordt verreden. De Nederlander die het laatste half jaar zoveel indruk maakte in zowel het veld als op de weg heeft het hoogste startnummer (74) en staat voorlopig op een starttijd van net geen 15.00 uur, ruim drie uur voor de rest van coureurs in het elite-veld.

Na de proloog (18km) zal Van der Poel zich in vorm trappen (is dat nog nodig) in etappes van 80km, 95km en 62km, allemaal rondom La Roche-en-Ardennes.