De 3-Nations Cup is inmiddels lekker op gang. Zondag was alweer de derde manche van deze internationale wedstrijdserie, deze keer in het Duitse Saalhausen. Op een door het winterweer zwaar geworden klimparcours gingen de zeges bij de elites naar Maximilian Brandl en Nina Benz.

David Nordemann was bij de mannen beste Nederlander, op de derde plaats. Hij moest ook Ben Zwiehoff nog voor zich dulden. Bij de vrouwen ging de vaderlandse eer naar klimgeit Lotte Koopmans. Zij werd vierde, achter Benz, Githa Michiels en Hanna Klein.

Daarnaast waren er nog top-tien klasseringen voor Milan Vader (vijfde), Mick van Dijke (zesde) en Frank Beemer (negende) en voor Romana Carfora (zevende), Anniek van Alphen (achtste) en Marquerite de Neve (negende).

In de overige categorie├źn noteerde Nederland nog zeges voor Tim van Dijke (beloftes), Puck Pieterse (junior-vrouwen), Tom Schellekens (nieuwelingen) en Luna Cnossen (nieuweling-meisjes).

Overigens ligt de 3-Nations Cup nu voor langere tijd stil. Door het niet doorgaan van Erezee en Eupen is de volgende manche pas in juni in Spaarnwoude.