Anne Terpstra is prima aan haar mountainbikeseizoen begonnen. De Nederlands kampioene van Ghost werd samen met haar teamgenote Barbara Benko derde in het eindklassement van de Tankwa Trek in Zuid-Afrika.

Terpstra en Benko wonnen in het sterke elite-veld knap de eerste twee etappes, maar kregen daarna te kampen met pech. Daardoor zakten in de laatste twee ritten nog wat terug. De race werd gewonnen door Mariske Strauss en Jennie Stenerhag, voor Annie Last en Candice Lill.

Bij de elite-mannen kregen Stijn Appel en Roy Beukers ook te kampen met pech (meerdere lekke banden). Ze schurkten dicht tegen de top tien aan, maar zagen die droom daardoor niet uitkomen. Uiteindelijk werd het tweetal van team Skuurrtt dertiende in het eindklassement.

Alle uitslagen van de Tankwa Trek 2019 zijn hier te bekijken.