Zaterdag opent het seizoen van UCI-meerdaagsen met de 4 Stages MTB Race op Lanzarote. Voor verschillende internationale toppers is het direct de start van hun seizoen.

Onder de ruim 500 deelnemers op het relatief kleine Canarische Eiland onder meer Sergio Mantecon, Sören Nissen, Karl Markt, Ben Zwiehoff, David Rosa, Martin Loo, Bartlomiej Wawak en Thomas Litscher. Bij de vrouwen doen onder andere Isla Short en Malene Degn een gooi naar de eindzege.

Ook diverse Nederlanders staan aan de start, waaronder uw vaste verslaggever en zijn teamgenoot Bart Classens. Verder staan onder meer Tessa Kortekaas, Daniel Hoedemaekers, Peter Wouters en Marcel Beukers op de deelnemerslijst.

De 4 Stages MTB Race op Lanzarote kent vier etappes: 42km, 62km, een klimtijdrit (20km) en 82km. De wedstrij is te volgen via een livestream.