Anna van der Breggen houdt zich aan haar woord: ze gaat ook dit seizoen een deel van haar voorbereiding op de mountainbike doorbrengen. Dat doet de wereldkampioene op de weg met ambitie: ze start in de prestigieuze Cape Epic met de Deense viervoudig winnares Annika Langvad.

Langvad en Van der Breggen komen samen uit voor het Boels-Dolmans wegteam en zullen de achtdaagse Zuid-Afrikaanse race rijden onder de naam van Investec-Songo-Specialized. De Nederlandse kijkt ontzettend uit naar haar eerste grote doel van 2019.

“Ik kan niet wachten om met zo’n sterke teamgenote aan deze wedstrijd deel te nemen”, zegt ze. “Het is mooi om met zo’n ervaren team te werken. Ik denk dat we een sterke combinatie zullen vormen.”

De Cape Epic is van 17 tot 24 maart. Daarvoor nemen beide rensters ook nog deel aan de Cyprus Sunshine Cup.