Het was al bekend dat hij Habitat Mountainbiketeam na één seizoen zou verlaten. Nu is ook bekend in welke kleuren Milan Vader de komende periode uitkomt. Het Nederlandse talent heeft een contract van twee seizoenen getekend bij het Franse topteam KMC-Ekoï-Orbea.

Voor Vader is dat een mooie stap vooruit, misschien wel richting de Olympische Spelen van Tokio. Bij zijn nieuwe team heeft hij namelijk niet de minste coureurs als teamgenoten. Vader zal zich voortaan kunnen optrekken aan de Zwitsers Florian Vogel en Thomas Litscher en de Fransman Victor Koretzky. Samen met Annie Last en Malene Degn heeft KMC-Ekoï-Orbea een sterke ploeg.

Vader (22) maakt dit jaar definitief de overstap naar de elites. ,,Ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van dit team en kijk uit naar de start van het seizoen”, liet de Zeeuw weten.