Wie zijn de beste mountainbikers van 2018? En wie zijn de grootste talenten? Op zondag 16 december zullen in het Dutch Bicycle Center in Nijmegen de jaarlijkse MTB Awards worden uitgereikt door Stichting MTB Platform. Voor het vijfde jaar op rij is Bikesight.nl, met trots, het stemhok van de Nederlandse mountainbike-scene.

Categorieën
Stichting MTB Platform verdeelt de prijzen net als de afgelopen jaren in vier categorieën: elite-mannen (elite, derde- en vierdejaars beloften), talent-mannen (eerste- en tweedejaars beloften, junioren), elite-vrouwen (elite, derde- en vierdejaars beloften) en talent-vrouwen (eerste- en tweedejaars beloften, junioren). De Stichting bepaalt, voor een deel op basis van de uitslag van de verkiezing, wie de awards winnen.

Genomineerden
In totaal 18 mountainbikers genomineerd:

Elite-mannen

 • Hans Becking
 • Jeroen van Eck
 • David Nordemann
 • Mathieu van der Poel
 • Milan Vader

Elite-vrouwen

 • Sophie von Berswordt
 • Anna van der Breggen
 • Anne Tauber
 • Anne Terpstra
 • Lotte Koopmans

Talent-mannen

 • Marc Bouwmeester
 • Mick van Dijke
 • Tim van Dijke
 • Milan Ziemerink

Talent-vrouwen

 • Aniek van Alphen
 • Hannah van Boven
 • Romana Carfora
 • Larissa Hartog

Stemmen
Stemmen kan via de onderstaande stem-module. Voor het stemmen is het invullen van een e-mailadres verplicht (dit e-mailadres zal verder niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden). Je kunt vaker met eenzelfde mailadres stemmen, maar dat heeft geen zin: alleen de eerste inzending wordt meegenomen. Stemmen met valse e-mailadressen worden er ook uitgefilterd (en wordt niet gewaardeerd).

De stembussen zijn inmiddels gesloten.

Uitreiking
De MTB Awards worden op 16 december in het DBC in Nijmegen uitgereikt (check de flyer). Voor de liefhebbers zijn er speciale tickets te bestellen, waarmee je de hele dag kan meebeleven. Wees er snel bij, want er zijn maar 20 tickets (á 24,50 euro) beschikbaar. De dag begint om 15.00 en heeft een verrassingsprogramma. Daarna volgt een racediner, de uitreiking en een bikeparty. Kaarten bestellen kan via mountainbikeplatform@gmail.com.

Mountainbike Awards
De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike Awards is geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, Leo van Zeeland, in het verleden KNWU-bondscoach, en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers.

Winnaars vorig jaar
Vorig jaar gingen de MTB Awards naar Mathieu van der Poel (elite-mannen), Anne Tauber (elite-vrouwen), David Nordemann (talent-mannen) en Hannah van Boven (talent-vrouwen).