Het precieze parcours wordt binnenkort bekend gemaakt, maar het is inmiddels duidelijk waar de Bike Transalp in 2019 start en finisht. De klassieker onder de Europese meerdaagse begin op 14 juli in het Oostenrijkse Tux en eindigt een week later in het Italiaanse Molveno.

De Bike Transalp is traditioneel een wedstrijd voor duo’s, maar dit jaar wordt er voor het eerst ge√ęxperimenteerd met solo-deelname. Er is een vroegevogel-korting tot 10 december. Deelname kost dan 849,- per persoon. Wij spreken uit ervaring: het is het meer dan waard.

De laatste jaren zijn de parcoursen in de Transalp sterk verbeterd. De etappes kenmerken zich door prachtige vergezichten, (flowy) singletracks en mythische beklimmingen. Tux en Molveno zijn nieuwe startplaatsen, dus de kans is groot dat een groot aantal ‘verse paden’ wordt aangebroken.

Meer info