Milan Vader heeft dit weekeinde het algemeen klassement van de UCI S2 Mountainbike etappewedstrijd op het Griekse eiland Kos zijn naam geschreven. Vader’s ploeggenoot van Habitat, Kevin Panhuyzen pakte de bronzen medaille.

De Habitatrenners de 3-daagse etappes met een proloog naar het hoogste punt op Kos in Zia en de daaropvolgende marathonwedstrijd goed door te komen. Vrijdag werd Vader nipt vierde, twee-tiende seconden achter nummer 3 (Oostenrijker Maximilian Foidl).

Zaterdag kende een marathonrit door de prachtige bergen over eiland. Na deze zware rit wist Kevin Panhuyzen de tweede plek te bemachtigen en werd Milan Vader de derde.

De laatste etappe een shortrace door het stadscentrum van de badplaats agora. Vader en Panhuyzen speelden een goede teamtactiek, die resulteerde in een tweede en derde plaats.

Achteraf kijken beide coureurs zeer tevreden terug; “Het zit erop, de laatste race van het seizoen. Ik had 8 seconden achterstand op (nummer 1) na de tijdrit en de crosscountry van gisteren. Vandaag hebben we het goed gespeeld, klein beetje geluk gehad in de shortrace van 20 minuten”, sprak Vader.

“De wedstrijd ging heel goed”, zei Panhuyzen. “Het was een snel parcours. Ik probeerde vooral om veilig binnen te komen, het parcours was namelijk best lastig door de passages over een oud fort/ Het resultaat van deze race was bepalend voor het algemeen klassement. We hebben het seizoen zo fantastisch kunnen afsluiten in het mooie weer met mooie resultaten. Het was mega zwaar maar ik denk dat we met het gehele team tevreden mogen zijn met resultaat en de UCI punten. Onze missie is geslaagd.”