Bas Peters uit Heythuysen is in Eijsden winnaar geworden van de 14e editie van de zwaarste (en mooiste) mountainbike marathon van Nederland, de Bart Brentjens Challenge. Peters reed in het verleden al vele malen top 10 in Eijsden en werd er zelfs Nederlands Kampioen, maar van de overwinning had hij nog niet mogen proeven. Vandaag mocht hij eindelijk als eerste zijn handen in de lucht steken.

In een sprint in de Kerkstraat wist hij de Belgische renner Sébastien Carabin en zijn Nederlandse ploeggenoot Roel Verhoeven achter zich te houden.

Bij de dames ging de overwinning na een spannende wedstrijd over 114 kilometer naar Iris van der Stelt, zij won voor de Belgische Kim Saenen. De Limburgse Senna Feron legde beslag op de derde plaats.

Tevens was de Bart Brentjens Challenge voor profwielrenner Bram Tankink zijn laatste officiële wedstrijd. Tankink kondigde eerder dit seizoen aan zijn ‘proffiets’  aan de wilgen te hangen. Bram werd in zijn laatste wedstrijd vijfde.