Goud op het NK op de weg, mtb en in het veld. Zilver op het EK op de weg en brons op het WK in het veld. Een indrukwekkend lijstje waar Mathieu van der Poel zaterdag  een mooie bronzen medaille op het WK mountainbike aan het toevoegde. Hoewel de Nederlander áltijd gaat voor goud, had hij vrede met zijn derde plek achter Nino Schurter en Gerhard Kerschbaumer.

Van der Poels kansen op het goud verdwenen eigenlijk al in de eerste meters; hij lag even buiten de top twintig en kwam pas als zestiende door na de eerste ronde. ,,Ik zat bij de start vast achter Maxime Marotte, die niet goed in zijn pedaal klikte”, verklaarde de coureur van Corendon-Circus, die vanwege zijn relatief lage positie op de wereldranglijst (dertiende) op de tweede rij moest starten. ,,Daardoor werd ik meteen ingesloten

Daarna reed Van der Poel echter ijzersterk. Hij was twee ronden lang de snelste van het veld en vocht zich zo naar de derde plek. De aansluiting maken bij de twee koplopers lukte net niet. ,,Ik denk dat ik een hele goede race reed”, zei Van der Poel na afloop. ,,Het was jammer dat ik in het begin veel verloor achter andere rijders. Toen ik bijna bij Nino en Gerhard was, versnelden zij weer. Daarna was voor brons gaan het slimste om te doen.”

Uitslag WK Mountainbike 2018 Lenzerheide