Tim van Dijke is donderdag veertiende geworden op het WK Mountainbike voor junioren in Lenzerheide. Zijn tweelingbroer Mick van Dijke werd in dezelfde race 46e. De wereldtitel was voor de Zwitser Alexandre Balmer, die de Duitser Leon Kaiser nipt voorbleef. Het brons ging naar de Fransoos Mathis Azzaro.

Tim van Dijke reed vrijwel de hele tijd in de top twintig en dreigde daar richting het einde van de race uit te vallen. Met een sterke slotronde stelde hij echter zijn mooie klassering veilig. Mick van Dijke lag halverwege nog net buiten de top dertig, maar hij viel in de slotfase nog wat terug. Desondanks zat hij beste de helft van het startveld: er stonden meer dan 100 junioren aan de start.

Junior-vrouwen
Geen Nederlandse aan de start bij de junior-vrouwen. De wereldtitel was daar voor de Oostenrijkse Laura Stigger, het zilver voor Tereza Saskova (Tsjechië), het brons voor Harriet Harnden (Groot-Brittannië).

Alle uitslagen WK MTB 2018 Lenzerheide