Mooie jonge winnaars zondag in de NL Cup in het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Op het gevarieerde parcours op Schouwen-Duiveland waren belofte-renners Hannah van Boven en  Marten Haitjema de beste van het elite-veld.

Haitjema (MTB-team Noord-Holland) hield knap de ervaren Christian de Graaff achter zich. Die laatste kwam na een mislukte start tot op vijf seconden, maar de leider gaf geen krimp en liep vervolgens weer verder uit. In het wiel van De Graaff werd Jesse Bikker derde. Hij nam de leiding in het klassement van de NL Cup over van Kyro Geurts, die zesde werd.

Van Boven klopte Didi de Vries en Ilse Hoornsman. De renster van MijnBad/Liv kwam met een voorsprong van meer dan twee minuten over de streep. Extra knap, want ze had onderweg te kampen met een lekke band. In het klassement van NL Cup staat Kim Bodemann bovenaan, Van Boven staat nu tweede.

Overige categorieën
In Burgh-Haamstede waren er verder overwinningen voor Chris van Dijk (nieuwelingen), Micha de Vries (40+), Jan Grootkarzyn (50+), Dieke van Wilgen (junior-vrouwen), Lola Bakker (nieuweling-meisjes) en Perry Wit (junioren). Verder een speciale vermelding voor Liwald Doornbos en Bas de Bruin. Zij waren bij de amateurs en masters 30+ de beste van een startveld van respectievelijk zes en twee (!) coureurs. Zullen we deze categorieën gewoon samenvoegen (danwel met de elite)?.