Robbert de Nijs heeft voor het tweede jaar op rij de Veldslag om Norg op zijn naam geschreven. De marathonbiker uit Warmenhuizen (Intal-Torq) won de lange sprint van een kopgroep van zeven. Hij bleef in de populaire race (totaal 1800 deelnemers) Thom Bonder en Erik Groen voor.

Op de razendsnelle, veelal vlakke paden van Drenthe was er aanvankelijk een omvangrijke kopgroep. Het tempo lag hoog: de 100 kilometer werden door de winnaar afgeraffeld in 3.08u. Onder meer door inspanningen van Gerben Mos bleef er uiteindelijk een select gezelschap van grote namen over. In een razendsnelle laatste kilometer toonde De Nijs zich de sterkste. Gert-Jan Bosman (vierde), Mos (vijfde), Tim Smeenge (zesde) en Anne-Mark van der Vlag (zevende) haalde het podium net niet.

Bij de vrouwen ging de zege naar Iris van der Stelt, ruim voor Danielle Meijering en Laura Krans. De volledige uitslag van de Veldslag om Norg 2018 is hier te bekijken.