Zaterdag wist Karen Brouwer met een zesde plaats in de Ischgl Ironbike marathon de titel van Silvretta Queen te veroveren. Naast de Ironbike marathon voerde ook de Montafon marathon waarin Brouwer een week eerder als derde eindigde de rijders over de Silvretta pas. Brouwer wist het overkoepelende klassement over beide marathon wedstrijden te winnen.

Daarnaast nam ze ook nog deel aan het Ischgl Ironbike Festival. In deze driedaagse etappekoers eindigde ze op donderdag avond als elfde in de korte klimrit en op vrijdagavond als zevende in de short track race. De volgende ochtend klonk om acht uur al weer het startschot voor de Ironbike marathon waarin ze dus als zesde eindigde. Een plaats die ze ook in het eindklassement van het Ironbike Festival zou bezetten achter winnares Ester Süss uit Zwitserland.

“Alhoewel de Ironbike marathon met 75 kilometer veel korter was dan de Montafon marathon met 130 kilometer heb ik veel meer afgezien”, zei Brouwer. “De race van de avond ervoor zat nog in de benen en er zaten enorm steile klimmen in het parkoers. Met de Silvretta Queen titel sluit ik een mooie periode in Oostenrijk af.”

Claeys beste bij de mannen
Bij de mannen was de zege in het Ironbike Festival voor de Belg Frans Claeys, die daarmee zeer in zijn nopjes was.  “Het is  nog steeds moeilijk te geloven dat ik deze grote wedstrijd gewonnen heb”, zei hij.  “Van de koersen die ik op mijn kalender had staan was dit niet meteen de meest verwachtte zege. Mijn doelstelling was vooraf om elke week iets beter te presteren. Ik heb dit seizoen al heel wat fysieke en mechanische tegenslag gehad en daarom smaakt deze overwinning extra zoet. Het is dan ook een emotionele zege die ik graag opdraag aan iedereen die me de voorbije maanden van nabij gesteund heeft.”

Beste Nederlander bij de elite-mannen werd Erik Groen. Hij werd 35e.