Een dag na het EK Eliminator in Graz trok Anne Terpstra in dezelfde Oostenrijkse plaats de goede lijn door. De renster van Ghost won de derde manche van de World Cup Eliminator op een iets aangepast parcours. Bij de mannen werd Jeroen van Eck zesde, maar hij heroverde de leiderstrui op de Fransman Lorenzo Serres. 

Terpstra, die goed uit de voeten kon op het parcours, zette de snelste tijd neer in de kwalificatie, vond simpel haar weg in de finale en bleef daarin Europees kampioene Iryna Popova en Marion Colin voor. Het was de eerste wereldbekerzege voor Terpstra.

Van Eck begon nog voortvarend en was mede verantwoordelijk dat Lorenzo Serres al in de kwartfinale werd uitgeschakeld. In de halve finale was de coureur uit Leuth vervolgens kansloos vanwege een gebroken ketting; hij werd vervolgens tweede in de kleine finale. De winst bij de mannen was voor Daniel Federspiel, voor Hugo Briatta en Fabrice Mels.