Gerben de Knegt reist met een kleine, maar kwalitatief zeer sterke selectie naar het EK Mountainbike. De bondscoach neemt Mathieu van der Poel, Michiel van der Heijden, Anne Tauber en Anne  Terpstra mee naar Glasgow, waar op dinsdag 7 augustus wordt gestreden om de medailles.

“In beide categorieën maken we kans op de titel”, stelt de bondscoach. “Zowel Anne Tauber als Mathieu van der Poel hebben in de wereldbekers al op het podium gestaan. Anne Terpstra heeft na haar zware blessure in januari alweer een hoog niveau laten zien en dit EK vormt een goed podium om te kijken waar ze nu staat.”

In Glasgow komen alleen de elite-categorieën in actie. Het mountainbiken is onderdeel van een grote Europese titelstrijd: in Glasgow zijn tegelijkertijd ook de EK zwemmen, turnen, golf, roeien en triatlon. Naast het mountainbiken, zijn ook de kampioenschappen in het BMX, baanwielrennen en op de weg.