Wat een weelde voor het Nederlandse mountainbiken: in de shortrace van de World Cup van Val di Sole hoorden ‘we’ er weer helemaal bij.  In de ‘kwalificatie’ voor de hoofdrace van zondag won Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) bij de mannen en werd Anne Tauber (CST-Sandd) tweede bij de vrouwen.

Van der Poel bleek de sterkste op de enige, steile beklimming op het parcours. Hij liet in het begin zien wat hij daar in zijn mars had, maar maakte pas in de laatste ronde het definitieve verschil. Hij won uiteindelijk met zeven seconden voorsprong op Nino Schurter, Maxime Marotte werd derde.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Annika Langvad, maar Tauber – een van de beste klimmers van het peloton – maakte een mooie opmars door het veld en finishte uiteindelijk op slechts vijf seconden als tweede. Derde werd Allessandra Keller.