Het is altijd gevaarlijk om nieuws te brengen op basis van geruchten, maar deze durven we wel aan. Degenen die in oktober 2019 tijdens de Bart Brentjens Challenge Nederlands kampioen marathon worden, kunnen maar een beperkte tijd van hun trui genieten. Het NK van 2020 wordt namelijk al in april verreden.

Het kampioenschap is over twee jaar, zoals eerder al bekend was gemaakt, tijdens de Hel van Groesbeek. De definitieve datum was nog een issue, maar is zover wij uit bronnen hebben vernomen vastgesteld op begin april. De ‘Hel’ wordt altijd in die periode verreden en een datum later in het seizoen is mede vanwege vergunningen geen optie.

De KNWU zou liever een latere datum zien, maar zou de mogelijkheid van een NK-waardig parcours √°nders dan de BBC belangrijker vinden en zich daarom bij het nadeel (een korte tijdspanne tussen beide kampioenschappen) naast zich neerleggen. Het NK van dit jaar is overigens eind september, tijdens de Hondsrug Classic in Drenthe.