De tot nu grootste overwinning uit haar carrière boekte ze in stijl. Lotte Koopmans won zondag de 3-Nations Cup in Erezée (UCI.C2) met overmacht: de renster van Kona LTD kwam met meer dan vijf minuten voorsprong op Aniek van Alphen over de meet, nummer drie Alice Pirard gaf al meer dan zes minuten toe.

Koopmans, een klimgeit in optima forma, kon zich goed uitleven op de hoogtemeters van het Belgische rondje. Ze lag nog geen eerste na de start, maar reed vervolgens snel weg bij de concurrentie en bekroonde een mooie solo.

Bij de elite-mannen was David Nordemann de beste Nederlander. De Nederlander van CST-Sandd had ‘geen topdag’ maar werd nog derde, achter Pierre du Froidmont en Nick Vanpol.

Het prachtige, natuurlijke parcours leverde verder mooie wedstrijden op.  Die werden gewonnen door Arne Tureluren (amateurs), Patrick Jansen (50+), Damien Bynes (30+)., Kurt Tempst (40+), Daan Depuydt (nieuwelingen), Jan-Ole Zilse (junioren), Britt Segers (junior-vrouwen) en Puck Pieterse (nieuweling-meisjes).

Uitslag 3-Nations Cup Erezée 2018