Zijn ambities zijn hoog, maar de podiumstrijd die Mathieu van der Poel komend weekeinde wil gaan leveren in de World Cup in Albstadt zal voor hem in ieder geval een pijnlijke worden. De coureur van Corendon-Circus heeft aan een val in La Rioja Bike Race een barstje in zijn ‘scafoïde’ opgelopen.

De kwetsuur in handwortelbeentje (onderdeel van het polsgewricht) kwam aan het licht bij nader onderzoek in het ziekenhuis. Daarbij is het bot ook meteen gestabiliseerd met een schroef. Hoewel Van der Poel woensdag zijn laatste voorbereidingswedstrijd laat schieten (een wegkoers in Puivelde), komt Albstadt niet in gevaar. “Maar het zal niet zonder pijn zijn”, meldt Van der Poel.

Dat hem dat niet hoeft in de weg hoeft te zitten liet Van der Poel al in de Spaanse meerdaagse zien. De Nederlander viel al in de eerste etappe, maar dat hinderde hem niet om alle drie de etappes op zijn naam te schrijven.